csütörtök, 22 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Violife- a sajtok új generációja

A laktóz érzékenység nem az elmúlt néhány év divatos hóbortja.

Igaz, hogy egyre többekről derül ki valamiféle intolerancia, de ez nagyban annak köszönhető, hogy az emberek többet foglalkoznak az egészségükkel és figyelmüket egyre jobban a természetes megoldások, növényi gyógymódok és egészséges táplálékok felé fordítják.

A sajtok új generációja lehetővé teszi azt, hogy aki laktóz érzékenységben szenved, az is kiélvezhesse a sajtok adta íz-élményt.

Ha valaki a tej bármelyik összetevőjére érzékeny, akkor ez az állati sajtnál többnyire fokozottan érvényes. A sajt nem más, mint alapvetően az a szárazanyag, amit a tejben is megtalálunk, a víz mellett. A tej kb. 90%-ban vízből áll, a maradék száraz anyagból készül a sajt. A sajt feltalálásának hátterében is azt találjuk, hogy erre az igen egyszerű elvre már évezredekkel ezelőtt rájöttek a nomád népek.  

A sajtféléket leginkább a tejfehérjék és a sok telített zsír teszik nehezen emészthetővé.

Sajnos nem véletlen, hogy egyre több betegségeknek a tej és tejtermék fogyasztással való összefüggésére derül fény. Szerencsére egyre több orvos, és talán még több természetgyógyász is tisztában van az állati tejtermékek fogyasztására visszavezethető, „allergiának” nevezett tünet együttes valódi okaival.

Az állati tejeknek számos olyan alkotóeleme van, melyek az emberi szervezet számára nem emészthetők megfelelően. Legismertebbek a tejfehérje (kazein) és tejcukor (laktóz). Az állati tej fehérjéinek esetében, a természetgyógyászok szerint nem csak a szervezet fokozott érzékenysége vagy allergiás immunreakciója lehet gond, hanem legfőképp az, hogy az állati tej túlzott mennyiségben tartalmaz fehérjéket, melyek emésztőrendszerünkben egy rothadásos folyamaton mennek keresztül és káros bomlástermékeik a szervezet legkülönbözőbb részeiben okozhatnak betegségeket, akár hosszú ideig tünetmentesen is. A betegségek felsorolásánál hosszú lenne a sor. Kezdhetnénk a bélproblémákkal, folytatva a bőr megbetegedéseivel, zárva a sort az erek meszesedésével.

 Magyarországi felmérések szerint ezerből egy ember tudja megfelelően feldolgozni a tejcukrot. Ez igen kicsi szám.

Tapasztalatok szerint a tejről és a joghurtokról még aránylag könnyebb lemondani. A legnagyobb problémát általában a sajtok okozzák.A Violife-nak hála ma már nem kell attól tartani, hogy a sajt-élménytől örökre meg kell válnunk.

A Violife növényi sajt család keményítőből készül, és tisztán növényi eredetű, azaz vegán. Laktózérzékenyek is biztonsággal fogyaszthatják.

Szendvicsekhez kemény sajtot, sajtkrémet és szeletelt lágy sajtot is találunk a kínálatban.

Pizzához, meleg szendvicshez és olvasztott sajtos ételekhez a külön erre a célra kifejlesztett olvadós pizza sajtot ajánlja a Violife.

 További érdekességek a növényi sajtokról: www.violife.hu

 

 

BiOrganik Online kft.

Bio élelmiszer és tisztítószer kis- és nagykereskedés

Vegan whole food trader

ÖKOpiac MOM kulturális központ:

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Tel: +36 (1) 210-9114

Tel: +36 (1) 219-0757

Email: info@biorganik.hu

 

Piac nyitva tartás: Szombaton 06.00-13.00

Vasárnap - Péntekig Zárva

 

 

 

 

 

 

BiOrganik Online kft

Bio élelmiszer és tisztítószer kis- és nagykereskedés

 

Vegan whole food trader

raktár / telephely:

1097 Budapest, Gubacsi út 47.

 

 

Tel: +36 (1) 210-9114

Tel: +36 (1) 219-0757

Email: info@biorganik.hu

 

Nyitva: H-Cs 07.00 - 12.00 / 13.00 - 15.00

Péntek: 07.00 - 12.00 / Du.: Zárva

Szombat - Vasárnap: Zárva